Wielkanoc po kaszubsku: Święcenie ognia, degowanie, a na stole m.in. prażnica
7 miesięcy temu
Zdjęcie: /Shutterstock
Tradycyjna Wielkanoc na Kaszubach - jaka była, a jaka jest obecnie? Czy przygotowanie wielkanocnego kaszubskiego stołu i domu na święta przez cały czas jest praktykowane? Pytamy o to członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Chwaszczynie.
Powiązane
Matka Boża z Guadalupe – Morenita ukochana przez papieży
1 godzina temu
DWIE FURTKI DLA BOGA
2 godzin temu
Nowenna do Św. Otylii – Dzień 9
9 godzin temu
Polecane
Afera w Woda Polskich w Lwówku Śląskim
1 godzina temu
Biogazownie w każdej gminie? Tak, to realne korzyści!
1 godzina temu
BHP w biogazowni, czyli beztroska i lekceważenie
2 godzin temu


![Tadeusz Chudecki: kto jest częścią Kościoła, ten wszędzie czuje się jak w domu [ROZMOWA]](https://misyjne.pl/wp-content/uploads/2025/12/Kalendarz-adwentowy-900x380-3.jpg)


![Japonia: silne trzęsienie ziemi i ostrzeżenie przed tsunami na północy kraju [+GALERIA]](https://misyjne.pl/wp-content/uploads/2025/12/epa12579978.jpg)










