Owady w diecie? Polacy mówią: nie, dziekuję

Zdjęcie: Opoka
O ile owady jako jedzenie są dalekie od akceptacji przez Polaków, to znacznie więcej osób skusiłoby się, by spróbować tzw. mięsa komórkowego – wynika z badań naukowców z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, którzy sprawdzili akceptację społeczną obu rozwiązań.
Powiązane
Żaglówka „św. Jan Bosko” wyruszy w rejs przez Atlantyk
1 godzina temu
Polecane
PSG: „Sieć gazowa dostarczać będzie także biometan”
1 godzina temu
Jak wybrać najlepszego producenta toreb papierowych?
2 godzin temu
Bitcoinowy BETA ETF na GPW choćby w ciągu miesiąca
2 godzin temu
Powiat Kłodzki. Wykup nieruchomości po powodzi
2 godzin temu
Biogaz bez tajemnic: rola badań laboratoryjnych
3 godzin temu